Scones recept

scones recept

Scones är en älskad klassiker i det brittiska köket, och deras popularitet har spridit sig över hela världen. Dessa små, snabba bröd är kända för sin enkelhet och mångsidighet. I den här artikeln kommer vi att utforska hemligheten bakom att göra perfekta scones och erbjuda ett utsökt scones recept för dig att prova hemma. Häng med när vi avslöjar konsten att baka dessa ljuvliga små bakverk.

Scones: En kulinarisk resa

Scones har en lång och rik historia som går tillbaka till Skottland på 1500-talet. Deras namn härstammar från det skotska ordet ”scones,” som betyder bröd. Ursprungligen bakades de som runda kakor över öppen eld och var en enkel, näringsrik mat för människor som bodde i de skotska högländerna.

Under århundradena har scones förändrats och anpassats till olika regioner och smaker. I England är de mest kända för att serveras med clotted cream och sylt vid den traditionella afternoon tea. I USA är scones ofta sötare och innehåller torkad frukt eller chokladchips. Oavsett var de äts och hur de smaksätts, är scones alltid synonyma med komfort och hemtrevnad.

Grundläggande ingredienser för Scones

Innan vi delar vårt fantastiska scones recept måste du bekanta dig med de grundläggande ingredienserna som krävs för att baka scones:

 1. Mjöl: Använd vanligt vetemjöl av hög kvalitet för bästa resultat.
 2. Bakpulver: Detta ger scones sin karakteristiska luftighet.
 3. Salt: En nypa salt för att förbättra smaken.
 4. Smör: Kallt smör är nyckeln till att få scones att bli smuliga.
 5. Mjölk: Mjölk ger fuktighet och binder degen samman.
 6. Valfri smaksättning: Du kan tillsätta saker som torkad frukt, nötter, choklad eller kryddor för att skapa olika smaker.

Recept Scones: Steg-för-Steg

Nu är det dags att dela vårt scones recept så att du kan njuta av dessa ljuvliga bakverk hemma.

Ingredienser:

 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 60 g kallt smör, skuret i små tärningar
 • 1 dl mjölk
 • Valfri smaksättning (torkad frukt, choklad, eller något annat du gillar)

Instruktioner:

 1. Förvärm ugnen: Sätt ugnen på 220 grader Celsius och täck en plåt med bakplåtspapper.
 2. Blanda torra ingredienser: I en stor skål, sikta mjölet och blanda i bakpulver och salt.
 3. Lägg i smöret: Tillsätt smörbitarna till mjölblandningen och använd fingertopparna för att smula smöret in i mjölet tills det liknar smulor.
 4. Tillsätt mjölk: Häll i mjölken och rör om tills degen precis har bundit ihop sig.
 5. Tillsätt smaksättning: Om du vill tillsätta någon smaksättning, som torkad frukt eller choklad, blanda i den försiktigt.
 6. Forma och grädda: Placera degen på en lätt mjölad yta och forma den till en cirkel, cirka 2,5 cm tjock. Använd en kakskärare eller ett glas för att skära ut runda scones. Placera dem på den förberedda plåten.
 7. Grädda i ugnen: Grädda scones i förvärmde ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
 8. Servera: Servera dina nybakade scones med smör, clotted cream och sylt, eller valfri pålägg.

Njut av dina hembakade Scones

Detta scones recept ger dig möjlighet att skapa dessa underbara små bakverk direkt i ditt eget kök. Det finns inget som slår känslan av att äta nygräddade scones medan de fortfarande är varma och doften fyller hela huset.

Scones är inte bara perfekta för afternoon tea, utan de är också ett utmärkt val för en snabb frukost eller en enkel och läcker efterrätt. Du kan variera smaksättningen beroende på dina preferenser och experimenta med olika tillbehör.

Så, nästa gång du vill njuta av något som är både traditionellt och tröstande, varför inte prova att baka dina egna scones? Med vårt enkla recept är det en kulinarisk resa som är väl värd ansträngningen. Ta fram teet eller kaffet och njut av denna utsökta smak av tradition och hemtrevnad.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*