Näringsinnehåll i Fisk Björkeby m. ströbröd smör persilja ugnsstekt

näringsinnehåll

Fisk Björkeby m. ströbröd smör persilja ugnsstekt har följande näringsinnehåll:

Energi (kcal) 258

Energi (kJ) 1080

Fett, totalt (g) 15.28

Protein (g) 18.2

Kolhydrater, tillgängliga (g) 11.3

Fibrer (g) 1.6

Vatten (g) 51.9

Alkohol (g) 0

Aska (g) 2.2

Sockerarter, totalt (g) 1

Monosackarider (g) 0.5

Disackarider (g) 0.5

Tillsatt socker (g) 1

Fritt socker (g) 1

Fullkorn totalt (g) 3

Summa mättade fettsyror (g) 8.8

Fettsyra 4:0-10:0 (g) 1.2

Laurinsyra C12:0 (g) 1.2

Myristinsyra C14:0 (g) 1.3

Palmitinsyra C16:0 (g) 4.1

Stearinsyra C18:0 (g) 1.2

Arakidinsyra C20:0 (g) 0

Summa enkelomättade fettsyror (g) 4.2

Palmitoljesyra C16:1 (g) 0.2

Oljesyra C18:1 (g) 3.7

Summa fleromättade fettsyror (g) 1.1

Linolsyra C18:2 (g) 0.8

Linolensyra C18:3 (g) 0.1

Arakidonsyra C20:4 (g) 0

EPA (C20:5) (g) 0

DPA (C22:5) (g) 0

DHA (C22:6) (g) 0.1

Kolesterol (mg) 86.4

Vitamin A (RE/µg) 111.7

Retinol (µg) 92

Betakaroten/β-Karoten (µg) 236

Vitamin D (µg) 1.03

Vitamin E (mg) 1.4

Vitamin K (µg)

Tiamin (mg) 0.09

Riboflavin (mg) 0.08

Niacin (mg) 2.44

Niacinekvivalenter (NE/mg) 5.73

Vitamin B6 (mg) 0.1

Folat (µg) 21.4

Vitamin B12 (µg) 0.89

Vitamin C (mg) 3.8

Fosfor, P (mg) 219

Jod, I (µg)

Järn, Fe (mg) 0.5

Kalcium, Ca (mg) 35

Kalium, K (mg) 347

Magnesium, Mg (mg) 35

Natrium, Na (mg) 490

Salt, NaCl (g) 1.2

Selen, Se (µg) 23.5

Zink, Zn (mg) 0.8

Avfall (skal etc.) (%) 21

Om du ska äta Fisk Björkeby m. ströbröd smör persilja ugnsstekt kan det vara intressant att veta näringsinnehållet oavsett om du räknar kalorier eller ej.

Fisk Björkeby recept

Fisk Björkeby är en relativt populär rätt, det ser man på hur många som söker efter receptet på Google. Men det är en relativt ovanlig rätt, som de flesta smakar första gången i skolmatsalen.

För 4 protioner Fisk Björkeby följ följande recept:

Innehåll i Fisk Björkeby

800 g vit fisk
120 g smält smör
2½ dl ströbröd
½ dl rostad lök
1 dl finhackad persilja
salt
vitpeppar

Så här gör du Fisk Björkeby

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smörj en ugnsform.
  • Skär fisken i portionsbitar.
  • Salta och peppra.
  • Rör ihop smöret med persiljan, ströbrödet och rostade lök
  • Bred ut röran ovanpå fisken.
  • Ställ in i ugnen i ca 30 min.

Servera med kokt potatis eller potatismos.