Kamala – en favorit i Thailand

kamala

Kamala med sin härliga strand ligger norr om Patong och är en av de orter som ligger i Phuket och är belägen på Thailands västkust. Staden var ursprungligen en muslimsk fiskeby och man kan fortfarande förnimma en känsla av lugn i området eftersom Kamala inte är lika befolkad som andra orter i regionen. Detta faktum gör orten till en väldigt charmig plats och perfekt för de som söker en avkopplande semesterort i lugn miljö. Vägen som leder till Kamala är mycket bred med sina 4 filer och många trafikljus. Detta kan vid en första anblick få besökaren att tro att det inte finns så mycket att se här.

Fortsätter man dock en bit på vägen kommer man snart till en bit av paradiset; det fantastiska strandområdet som är en upplevelse i sig. Här hittar du flera pittoreska restauranger och barer, samt ett stort antal butiker och mataffärer. Det här låter ju självklart ganska ordinärt, men man bör verkligen vara på plats för att uppleva den speciella atmosfär som råder här. Enbart den här känslan gör Kamala väl värd att besöka.

Boende

Var kan du bo när du är här? I Kamala hittar du en blandning av hotell och mindre resorts i boutique-stil. Du kan också finna en mängd små boenden längs med stranden, som ger en alldeles speciell känsla av närhet till havet. Perfekt för den där romantiska resan, med andra ord! Genom att följa vägen som går längs kusten hittar man dessutom större, lyxigare hotell och praktfulla villor med fantastisk utsikt över havet och stranden.

Att göra

Stranden i Kamala är perfekt för surfare under lågsäsong som är från maj till november när vågorna är höga, eller under högsäsong som passar simmare bäst (när vattnet är som mest lugnt). Sträckan med den underbara vita sanden gör stranden i Kamala till den perfekta platsen året runt när solen skiner. Ett korallrev i den nordliga delen av stranden är utmärkt för snorkling och om du hyr en kajak kan du njuta av en tur en bit längre ut där du kan uppleva klipporna som finns i närheten.

Om du skulle vara nyfiken på att undersöka vad som finns under vattenytan är dykning fullt möjlig i Kamalas strandområde. Oavsett om du är ett dykarproffs eller nybörjare så finns det en mängd olika platser för dykning som passar alla. Koh Weo är två små öar som är omgivna av korall och har ett djup mellan 4 och 20 meter. Detta är perfekt både för nybörjare och för de som börjar bli vana dykare. Andra platser som passar utmärkt för dykning i området är Nakala Reef, Laem Son och Tai Pau.

Mat

Det finns ett stort antal matställen att välja bland i Kamala, trots att detta är en liten stad. Här bjuds man faktiskt av en imponerande samling högklassiga restauranger, som i många fall erbjuder en fantastisk utsikt över havet. Här står både italiensk, fransk och thailändsk mat till buds. Kamalas huvudstråk är kantad med lite enklare matställen, där du kan hitta både utsökt och autentisk mat till ett bra pris.